Čokoládu nejen pro povzbuzení
Není žádným tajemstvím, že čokoláda působí na většinu lidí povzbuzujícím účinkem a to díky obsaženému thebrominu. Součástí kakaové hmoty, ze které jsou čokolády vyrobeny, jsou polyfenelové látky s antioxidačním účinkem a mnoho minerálních látek – hořčík, železo, mangan, měď a draslík.
Čokoláda má protisrážlivé účinky a působí blahodárně na zdraví cév. Na mnoho konzumentů má uklidňující účinky.
Než však v obchodě sáhnete po čokoládě nebo nějaké náhražce, ujistěte se, že má vysoký obsah kakaa, jako tomu je u čokolád v našem e-shopu.
Složení je důležité
Podle českých norem nesmí být čokoláda označována jako hořká, pokud neobsahuje minimálně 35% kakaové sušiny, u mléčné čokolády 25%. Právě v kakaové sušině se nachází zdraví prospěšné látky a není těžké spočítat, že v mléčných čokoládách či v různých náhražkách moc kakaové sušiny nebude. Kvalitní čokoláda obsahuje pouze kakaovou sušinu, kakaové máslo a cukr.
Označení v procentech je vždy uvedeno na obale a není těžké se přesvědčit, že čokoláda z našeho sortimentu rozhodně mezi superpotraviny patří.
Čokoláda, kakao, kakaové máslo....
100% čokoláda je zcela bez cukru a uznáváme, že ne každému chutná, ovšem i v naší 70% čokoládě je stále vysoký obsah kakaové sušiny, proto splňuje sen mnoha lidí o zdravém mlsání bez výčitek.
Stále více lidí se uchyluje k pečení vlastních zdravých moučníků k čemuž je ideální naše kakao raw nealkalizované nebo zlomky ekvádorské čokolády. Kakaové máslo, které si našlo své uplatnění nejen v kuchyni, ale také v kosmetice, doplňuje naši zdravou čokoládovou nabídku.